Monday 14 May 2012

Mina första steg i Guild Wars 2

Detta kommer helt och hållet vara mina egna åsikter om vad du ska tänka på när du startar upp spelet första gången. Eller i alla fall vad du ska göra efter du tagit dig igenom det första steget i världen och besegrat din boss.


Spelet vill nu att du springer vidare ut i världen, men om du gör en 180 gradig vändning bör du stå öga mot öga med en stor skimrande portal. Denna leder till din ras huvudstad, och om du inte har den rakt upp i ansiktet så lär den inte vara långt borta i alla fall.
Spring in här och ta någon av de "waygates" som du ser. Du har nu ett snabbt sätt att dig vidare ut i världen, eftersom alla huvudstäder är, förutom guild- och handels-center, även kopplade med portaler till Lions Arch som i sin tur fungerar som en portal-hub till hela världen.


Du står nu i din huvudstad och vill bege dig ut för att leva rövare igen, och det bör du absolut göra.
Spring runt i området, gör lite quester, njut av lite "dynamic events" och försök skrapa ihop lite silver. När du har en liten handfull, kanske 2-3 silver, leta upp en merchant och köp följande artiklar:
Salvage kit
Harvesting sickles
Logging axes
Mining picks
Du kan aktivera de tre redskapen genom att högerklicka och välja "equip". Du slipper då ha dem i din väska och kan faktiskt utnyttja dem, vilket du kommer göra.
Gå nu igenom din väska och se vilka föremål som kan utvinnas för material, dubbelklicka på salvage kit och klicka sedan på dessa föremål för att få arbetsmaterial. Sälja allt som är "soul bound" (som inte är vapen eller rustning) till handelsmannen.


Du är nu redo att plocka material ute i världen samtidigt som du springer runt. Varje resurs är personlig (ingen annan kan stjäla den), du kan se resurser på din "mini-map" för att lätt se om du springer förbi något. Du kan plocka alla resurser, oavsett level eller hur mycket du samlat tidigare, den enda begränsningen är att du med jämna mellanrum kan köpa bättre redskap, var dock inte orolig, dessa är billiga och väl värda inköpet även om du har en bunke gamla kvar.


När du har en liten hög saker, ta dig till en stad och leta upp den "master crafter" du är intresserad av att testa (var inte orolig, du kan byta närsomhelst utan att förlora din nivå, det kostar dock en slant ju bättre du är om du vill återgå till ett crafting-område) och börja göra saker.
Som exempel, huntsman kan göra pistoler, bågar och facklor (bland annat) och du kan göra bra vapen redan från början. Det är en viktig poäng i detta, eftersom det innebär att du väldigt tidigt kan få tag i de olika vapen som ditt yrke kan hantera, och du kan redan på ett tidigt stadium börja testa dina "range" och "melee" färdigheter. Att bli bra är att hantera båda (och "dodge").


Allra sist i denna "så startar du"-text; Vad göra när man är ute i världen?
Spring. Spring runt överallt! Titta på din karta [M] och se var en oupptäckt "Point of Interest" eller "Waypoint" finns och spring ditåt. På vägen kommer du möta saker, händelser, andra spelare och så vidare.
Ge dig tid att stanna och lukta på blommorna, testa lite vägar som verkar oframkomliga, om det sker något i närheten kommer du märka detta, och du kan alltid delta. Om en annan spelare slåss mot något, hjälp till. Om du ser en grawl gömma sig under en gran, räkna kallt med att någon vill att du piskar denne grawl. Du kommer få en notis ifall så är fallet, annars får du bara lite XP och guld.


Står du på en kyrkogård och en präst ber dig hjälpa till med nattvakten, spring runt tills det börjar skymma och ta dig sedan tillbaka till kyrkogården, något kommer säkerligen ske.
Ser du en dörr med någon som viskar bakom, se efter om det inte finns en hemlig ingång under vattnet.
Och så vidare...


Du kommer ha kul, jag garanterar detta.

No comments:

Post a Comment